Tisdagstema - Stökigt

"
image351
Dagens tisdagstema är stökigt. Och vad säger man väl om det? Att det är stökigt betyder olika hos oss alla. Jag tycker att det är stökigt när det ligger en hög med tidningar och reklam på bordet, eller när det är en massa saker på diskbänken. Men hallå!! Yngste bonusfrö't har det ju hur stökigt som helst - fast inte enligt hans mening. Då är det precis så som det ska vara. Själv får jag hörven av allt det röriga.

Klicka in dig du oxå! Ta ett kort på det du tycker är stökigt =)

PS. Faktiskt städade han igår innan han åkte till sin mor :-)
"

Följ med på promenad...

"
Jag tyckte det var så charmigt att få följa med Trolda på hennes promenad och jag blir riktigt avis på hennes lilla brygga med mysig sittplats, nån sån avslutning kan jag inte få på min promenad men ganska mysigt ändå med en å som slingrar sig förbi samhället =) Bara några meter från husknuten har vi en fin skogspromenad och går man en slinga på fyra kilometer så hinner man både se stig, grusväg, vatten och asfalt... Följ med vetja =)
Följ med på promenad!
Idag regnar det så jag sitter inne och kurar, men vi har faktiskt tagit en promenad ner till affärn och köpt lite bröd och potatis. Tog fram älgkött från frysen igår och tänkte kanske grilla det ikväll. Bilderna tog jag (och guben) igår, då sken solen och det var fantastiskt härligt.
Sommar
Hallonen är våra men vinbären är grannens, jag har fått lov att plocka så mycket jag vill - för hon vill själv bara ha till nån kaka ibland *lycka* Det finns inget bättre än en vinbärskaka som avslutning på surströmmingskalaset (längtar)! Utsikten är från åsen, ungefär 50 meter hemifrån...

Jag har blivit tagen av Solgudinna oxå.... Tokutmanad skulle man kunna säga ;)
image349
Hur kul som helst! Tack snälla för utmaningen!! Man ska lista några av dom tjejbloggare man hälsar på och som inspirerar! Nu kan jag inte ta Solgudinna för hon utmanade mig, men visst finns det godbitar där ute. Alla är ju unika och har sina godbitar att bjuda på och här är några av dom:

Trolda - The wonderful. Så inspirerande hon skriver! Jag blir lika glad varje gång jag hälsar på hos Trolda. Härliga bilder, både från resor och omgivning. För att inte tala om hennes mysiga hem. Trolda jobbar som florist och bjuder på många fina arrangemang och tips. Jag ser Trolda som en tjej som vet att njuta av livet och nuet! Önskar vi bodde närmare varann för då skulle vi sitta på varandras altaner med ett glas rött och lösa världsproblem. Go girl!!

Nergårds-Emma - Så vacker! Härliga inlägg om vardagen och livet. Mattips och annat smått och gott, en hel del shopping ;) Roliga och fina bilder - både på hennes katt Marlowe och från hennes hem!

Lizaloop - Rocki'n Girl! En tuff brud i lyxförpackning! Och nu har hon gått och gift sig! Jisös vad man missar bara för att man råkar ta ledigt från bloggen ett par dagar. Jag tycker mig vara någotsånär uppdaterad - men icke! Stort, stort GRATTIS säger jag =) En härlig tjej med dödskallar på gardinerna, tror inte hon räds för nåt.

Jennys Hem och Harmoni - Inrednings- auktionsgalen- Feng Shui- fantast! Ett av dom underbaraste hemmen jag lyckats hitta här ute i cyberspace. Med stor kärlek har hon (och säkert hennes man) renoverat ett gammalt skrutthus (f'låt) till ett alldeles underbart hem i harmoni. Och hon visar och guidar oss - Underbart!! Det är så genomtänkt och vackert och jag skulle gärna flytta in imorrn! Jag beundrar hennes kunskaper i Feng Shui och kan aldrig klicka mig less genom hennes tips!

Känn dig tagen!!

Nu är det ju så att Solgudinna utmanat mig igen! Hihi.. jag hinner ju inte med =) Så det tar jag vid ett senare tillfälle....

Det är ju för sjuttsicken tisdag oxå! Det betyder ju temadag...
Återkommer =)
//Z
"

Tredje semesterveckan

"
och två kvar....
Tredje semesterveckan
F'låt!! Det var ju toklängesen jag startade en dator och ännu längre sedan jag bloggade..
Och jag blir så glad att läsa kommentarer och se att ni saknar mig :-) *blogglycka*
Lilla dyngbytta älskar vattenbadet vid entrén och tror att det är en extra stor vattenskål, sen att den är dekorerad med flytljus och lite stenar bryr hon sig inte om.
Vi har i veckan varit på Lycksele Djurpark - där har dom bara svenska djur. Renar, älgar, björnar, järvar, getter, kossor, sälar, hönor, lodjur, varg, vicenter och myskoxar (har säkert glömt nåt). Jättemysig djurpark och helt perfekt för familjer - stora som små. Karameller som gör att tungan blir grön och karuseller.
 Vi bodde på hotell, i familjerum, tokbra - men varmt med 2 barn och 2 vuxna.
Åt plankstek på kvällen och drack gott vin. Vi åkte tillsammans med grannarna och det var helt perfekt sällskap. Självklart stannade vi till på Dollarstore och handlade en massa - bland annat en zinkbalja för att kyla öl och en rolig liten skylt med en kisse som svalt en fågel.
Just nu bor vi bäst till i landet känns det som, strålande sol på dagarna och regn på nätterna - alltså helt perfekt sommarväder. Mycket bad och en del "skräpmat" blir det nog.... Ajajaj säger byxorna och klämmer extra mycket på sina ställen! ..suck.. säger jag!  En del säger att det är åldern, andra att det är för att jag slutat snusa, mamma tror att det är för att guben gillar lite knubbigare jänter, själv tror jag att det är allt rödvin... ..gah...

Har varit på loppis och köpt en jättecharmig flaska och en fotogenlykta...
bilder kommer :)
Ikväll ska vi på Bio, underbart! Imorrn åker barnen till sin mamma en vecka, vi har inget speciellt inplanerat - eller joo förresten vi ska till IKEA en vända, jag är bjuden på tjejfest på onsdag och guben ska på killmiddag på lördag... Ha det bäst! Nu ska jag byta om från pyjamas...
Vi ses
//Z

Egna bilder av mig själv.
"

Helgen som gått

"
Hej hopp i lingongskogen!
I helgen har vi hjälpt min syster att flytta, från lägenhet till hus! Jisös så mycket prylar man kan ha och ändå är det en del kvar... inga möbler men böcker, pryttlar, mattor och lampor. Ni som har hängt med mig ett tag minns kanske kattungarna? Dom har nu flyttat från samhället ut på landet... och det första den lilla hittade i flyttlasset var såklart bästa sovplatsen :) Vi har ätit och druckit gott, spelat kort och varit på loppis.
Det har ätits glass i stora lass!
Helgen
På lördagkvällen cyklade vi till logdans. Vilken höjdare! Jag fick till och med upp guben på dansgolvet - som i vanliga fall helst står bakom ljudspakarna när det ska till att dansas. Janne Önnerud var det som spelade, för er som varit på dans är det nog ett känt namn... och visst kände jag igen låtarna :)
Öl, vin, cider, varmkorv med bröd och popcorn såldes det i baren.

Imorron bär det iväg på djurpark  med övernattning!
Och vet ni vad det bästa är?! Joo, jag har fortfarande tre veckor kvar på SEMESTERN!!

Underbara tider! Nu ska jag hänga lite tvätt, trycka igång en ny och slänga mig i hängmattan en stund..
Vi ses
//Z
"

I trädgården

"
image344
Joodosåatt'eh....
Mycket annat än kamera blir det inte nu.
Fotograferat allt möjligt i trädgården.
Nån gång för längesen har det blivit kasserat en krusbärsbuske (gissar jag att det är) och vad jag kan se en klematis i komposten. Dom blommar och ger bär som aldrig förr, det är nog bara för att jag klippte ner dom i våras och hade ambitionen att rensa upp lite i komposten för det ser verkligen inte ut som en kompost då det blommar och växer och frodas ur den som aldrig förr.
Jag är ingen hejjare på trädgårdar, men förhoppningen finns ju att jag ska bli :-)
Får nu hitta på ett smart sätt hur jag ska få bort busken och slingerväxten ur komposten,
som tar över totalt... Joojust jag har brännässlor där oxå - i MÄNGDER!!
Kul va`? NOT!
Nån som har bra tips att ge?

Nää, men nu ska jag se till att packa lite så jag har allt med mig när vi ska iväg imorrn.

Tjingeling (igen)
//Z

Egna bilder tagna av mig själv.
"

Tack!

"
Tack
Tack ALLA för gratulationerna på min födelseda'!
Jisös så jag blev uppvaktad! Man kan minsann tro att jag fyllde jämt.
Men si det gjorde jag inte.
Jag fick en systemkamera av gubben!!
Helt sjukt! Det hade jag aldrig kunnat ana.
Nog hade jag pratat om att jag ville ha en bättre kamera, speciellt vartefter mitt fotointresse vuxit.
Men inte kunde jag ana att jag verkligen skulle få en!
Lyckan är total! Har sedan igår tagit 226 bilder och jag skulle kunna tänka mig att ungefär 26 av dessa är såpass bra att man faktiskt skulle kunna visa nån av bilderna :-)
Hahaha... ja det är helt underbart!! Det bästa är att det följer inte med någon instruktionsbok utan man måste verkligen prova sig fram. Jag ska kolla på Nikons hemsida om det finns nåt matnyttigt där, men just nu så knäpper jag ALLT. Jag tror jag har 10 bilder på var och en av de som var här och grattade mig igår och alla är suddiga. Hahahaha... man bara dånar!
Förutom kameran som jag fick av guben så fick jag en kameraväskan av gubens mor, blommor - både i kruka och vas, presentkort, ostbricka med 6 olika sorters ostar, päronmarmelad och ett vin till. En liten resenecessär med krämer och "doftagott".
Tårta och kaffe
Jag hade gjort två tårtor och snoddas och gubben hade bakat skinkpaj för hungriga.
Idag finns bara smulor och tomma glas kvar :-)
Wow
Antingen blir nu bildkvaliten bättre än någonsin på mina inlägg eller så kommer det att saknas bilder helt.
Det beror liksom helt på....
Men dom här bilder blev fasligt fina!!

Imorron åker vi på en liten semestertripp och är borta några dagar.
Ha det alldeles underbart så länge!
Njut av lediga dagar - det ska jag!
Vi ses
//Z

Bilder tagna av mig själv och är mina egna.
"

Tisdagstema

"
Tisdagstema favorit
Dagens tema är favorit. Och min absoluta favorit är såklart min sambo ;-)
Men jag kan ju bara inte lägga in en bild på honom,
iallafall inte så länge jag själv är anonym.
Istället väljer jag en annan typ av favorit. Nämligen mitt matbord och tillhörande stolar.
Rosie
Det var stor lycka när hon kom in i mitt liv och hon blev snabbt en favorit.
Nu tror jag att hon är på väg ut ur Mio's sortiment för dom har haft henne på rea.
Typiskt när jag nu hittat nåt jag verkligen gillar.

Idag har jag gjort två tårtor, städat och gjort fint.
Ser ni? Ny duk på bordet minsann!
Morgondagen till ära.
Ikväll ska jag kolla på Morden i Midsomer.
Somna snabbt! För imorrn är det födelsedag!!
Tjohoo... Klackarna i taket!
Jag längtar! Kanske jag till och med får blommor och prisanger -
som Ullis brukar säga ;) *fniss*
Äsch, jag vet inte, men gubben brukar alltid köpa nåt :)
Spääääännaanndeeeee *klapp* *klapp* *klapp*
Ja ni begrip' ju!
Nä, nu ska jag faktiskt snurra runt hos er en vända när jag nu äntligen
sitter vid el computore.

Vi ses
//Z
"

Regnig söndag

"
Veckan som gått
Tack alla för goa kommentarer :-)
Skämmes att jag inte hinner runt och hälsa på Er! Men hallå! Jag har ju semester!
Men ett litet inlägg så här på sönda'n hinner jag allt med.
Det regnar ute, riktigt jädra pissregn... igår hade vi världens sol och klarblå himmel, men idag minsann hände det nåt. Jag har dessutom klälinan full med sängkläder, skjortor och tröjor.. ..suck..
Veckan har varit full med kortspel, cafébesök och party med brudarna.
Smygfotade inne på ett café vi besökte - det är så supermysigt där, i lokalen bredvid så säljs bland annat   hantverksprylar, ljus och smide. Dom har tagit upp en dörröppning så man kan gå mellan butik och café.
Efter ett (gammalt) tips från Eva så har jag lackat en ljusstake och loppisfynden vita.
Jag har planterat kryddor så nu har jag en liten örtagård på altanen. *lyx*
Blommorna jag planterat växer och frodas och det är så fint. Fåglarna badar i vattenpölarna som blir av regnet på berghällen vi har på baksidan, dom använder såklart inte det jag köpt.

Det blir långt mellan inläggen, men så är det semester....
Joo, men alltså på onsdag fyller jag år *hipp hipp hurra*
Då blir det tårtkalas :-)
Sen ska vi åka och hälsa på min syster ett par dar så det blir nog ännu längre mellan bloggbesöken.


Ha en fortsatt underbar söndag och vecka!
Vi ses
//Z

Bilder tagna av mig själv.
"

Tisdagstema Nostalgi

"
Dagens tema är Nostalgi och då får man fundera lite..
Nostalgi förknppar jag med musik, gamla saker men oxå fotografier.
Och genast letade jag fram fotoalbumet med kort från min barndom.
Korten är tagna 1971 och det övre kortet är på mig och min far, han älskade
gamla bilar och skelettet vi sitter i är från en Citroen B11 1952-årsmodell.
Nostalgi
Det nedre kortet är på min mormor, min syster och lilla jag.

Vem som helst får vara med så plocka fram kameran och fota lite nostalgi!!

Idag ska vi in till stan för att möta upp denna båt!
Vilket underbart lyx!! Ååh jag skulle kunna tänka mig en tripp...
Hört nånstans att man kan hyra en hytt får simpla 8000 dollar per natt.
Kanske inget jag gör iår men.... :)
Klockan 14.00 ska den anlända i gästhamnen och jag kommer att stå där och vinka med en vimpel med svenska flaggan. Jajjamensan! Visa stan från dess bästa sida och stråla med mitt bästa leende!

Ha en underbar tisdag!
Vi ses
//Z

"

Regnig måndag..

"
Hallå där ute!!
Här kring Höga Kusten bara regnar det och regnar och regnar :)
Såklart när jag har min första betalda semesterdag idag.
Vet nån egentligen varför man får mer betalt när man har semester än när man t ex är sjuk?
Logiskt sett är det väl med kostsamt att vara sjuk?! Eller tänker jag galet?
Jag tänker på läkarbesök och mediciner. Nää minsann man får mer betalt för att besöka djurparken än att gå till vårdcentralen. Ja, jag klagar inte... men lite fundersam? Litar på att nån av er har kluriga svar till mig.

ellos, ellos.... Det går alltid att fynda på ellos. Egentligen borde jag få extra rabatt för den reklam jag gör för ellos, men si det får jag inte. Kanske ska slå en signal till marknadsansvarige och tala om hur stark genomslagskraft bloggvärlden har?! :o) Klicka på de olika länkarna så ser ni några av mina favoriter just nu som jag skulle kunna tänka mig att klicka hem.

Förutom att fynda på postorder så gillar jag MIO skarpt och jag fyndar gärna där... iallafall när dom har rea....
Ljusslinga
Har köpt en ljusslinga för endast 50 kr *lycka*
Tänkte först placera den på altanen, men det blev i en ljuslykta jag placerade den istället.
Visst blev det ganska charmigt?!
Jag tror jag måste dit och fynda en till för det fanns i rött oxå och den tror jag skulle passa tokbra på altanen :)
Ha en underbar måndagskväll!
Nu ska jag bänka mig framför Ernst.
Vi ses
//Z
"

Vad vore väl livet...

"
...utan ellos?

Har monterat en lampa ovanför matbordet. Äntligen! Jag har tittat på alla möjliga lampor men inte riktigt sett någon som jag verkligen vill ha. Tänk! Då kunde ellos rädda mig! Dom har fortfarande rea på sommarens prylar så det går att fynda än.
Ny lampa
Det blev så gulligt, så gulligt. Har fått montera lite eftersom vi inte har något uttag ovanför bordet i taket. Joo, det sitter en plafond i taket, men det blir mer städbelysning typ...
Nää men jösses, vi som ska in till stan och till kyrkan - senast halvfyra bör vi nog vara där.
Ha en bra lördag - jag ska kasta mig i duschen :-)
Vi ses
//Z
"

Inget är som väntans tider..

"
...och som jag väntat!!
Men nu är den här, så ta för dig... Solen skiner idag... Lalallala lalalalala
Det mesta regnar bort... nananana...men nu är den häär... nananana..

SEMESTER!!

Ikväll har vi haft besök av min mobror m fru och lilla mamma. Vi bjöd på grillat och till det den tokgoda potatissalladen vi fick förra helgen :-) Mmmmmm... ett glas Lindemans Cawarra 2006a, Shiraz cabernet och minsann var det inte lite extra gott. Kaffe och daimtårta (Almondy) Mmmmm....

SEMESTER!!

Jättefin blombukett fick jag *lycka*
Det är sällan vi ses för dom bor nästan 100 mil bort, men desto roligare när vi träffas. Fnissar åt gamla minnen hur jag lekte sjuksköterska som liten och min morbror låg på en tältsäng i det "sjukhustält", á la M*A*S*H, typ den mobila armens sy hospital... som pappa satt upp åt mig på gården så jag skulle kunna ta hand om alla skottskador och sjuka som drällde in heela tiden. Japp, så var det! Iallafall i min värld. Och min morbror ställde gladeligen upp på det, för honom blev det verkligen semester, han måste ha sovit bort tre veckor under flera års tid som han hälsade på hos oss. Sommar efter sommar opererade jag, gipsade, kollade hjärtat och tog blodprov. Tålamodet själv var han :) När jag blev äldre trakasserade jag min moster istället och bytte ut sjukhusskylten mot skönhetssalong av världsklass, hon har nog världens finaste hy med tanke på alla gurkmasker jag lagt på henne. På den tiden var det Avon som gällde :)
Blommor
Nu har dom åkt hem och jag njuter av vetskapen att det är....

SEMESTER!!

Sitter med ett glas vin, trixar i PhotoShop och bloggar så klart. Det känns som att äntligen, äntligen, äntligen ska jag få tid att sitta vid datorn. Och vet ni vad mer?? Det spöregnar ute *asg*. Jag tror minsann jag dånar, här har det varit fantastiskt väder, som jag skrytit för alla arbetskamrater i Malmö och Helsingborg att här uppe ska man minsann vara, the place to be! Jajjamensan! Hann inte mer än "stämpla ut" på jobbet så drog molnen ihop sig.
Men jag njuter ändå, regnet är väldigt välkommet och dessutom en alldeles utmärkt anledning att sitta inne vid datorn utan dåligt samvete. Jag bekymrar mig inte ens om vad det är på TV...

Imorgon ska vi först på en vigsel, en arbetskamrat gifter sig i kyrkan inne i stan och jag vill så gärna dit och titta, har även fått det fina uppdraget att köpa en bröllopspresent till paret från alla kära arbetskamrater *lycka*. Jag har redan siktat in mig på nåt från Eva Solo, vet inte vad men det ser jag när jag ser det (som jag brukar säga).
Sedan är gubben och jag bjudna på grillfest hos vänner... Tror det är min tur att vara chaufför.

Och en annan jätterolig sak!! Vi fick en bröllopsinbjudan med posten!! Tjohooo!! Goa vänner ska gifta sig i oktober!! *lycka* *lycka* Det betyder att vi får vara med på mer än bara vigseln! Underbart! Fest, tjo och glam! Ååh vad roligt! *hopp* *studs*

Nää, nu ska jag hälsa på hos Er alla!! Vi ses :-)

Bilder: Zassis egna
"

Utmanad igen... märkligt

"
Hej hopp i blåbärsskogen! Höga Kusten visar sig från sin allra vackraste sida just nu, varma vindar, 25 grader och klarblå himmel! Det går bara inte att sitta inne!
Nu gör jag mina sista dagar på jobbet innan semestern. Imorron eftermiddag släcker jag jobbdatorn (hoppas jag) för fem underbara semesterveckor. Vi har inga speciella planer sådär, spelkort, grillning och en liten tripp är väl vad vi tänkt oss. Som den vindrickare jag är så kommer jag väl att bli alkoholiserad och fet(are) innan semestern är över. Speciellt om vädret fortsätter så här.
Altanen får ett annat skimmer över sig i denna värme, här sitter man i hängstolen med en kall öl och läser en god bok eller slår sig ner i en stol med ett glas kallt vitt vin och en god kamrat :-) Ja alla anledningar till att dricka en kall drink på altanen finns ju! Sådärja, nu har ja erkänt det - ja att jag är semesteralkoholist! Välkommen!!

Jag har blivit tagen av Neverkeso (F) - hon hatar keso :-) och det innebär att jag ska skriva sex underliga och egendomliga saker om mig själv.

Hur toksvårt är inte det då? Jag tycker att jag är det normalaste som går i ett par sandaler, dessutom har jag gjort den här tidigare och att då hitta på sex nya märkliga saker?! ...jisös...

1. Min bästis när jag var liten hette Lars-Göran, vi fick inte spela kort för hans mamma för det var Ogudaktigt! Så det så!! Vi gjorde det i smyg...
2. Tolkade på moped när jag var 15, kompisen hade foten på min pakethållare på cykeln, drattade såklart omkull. Slog mig riktigt rejält så mitt ansikte såg ut som köttfärsröra och jag bröt ena handleden, fick bromsslangen i låret och levde med ett blått blixtliknande ärr på låret väldigt många år - nu är det borta. I ansiktet finns inga märken och handleden fungerar som den ska även om dom var tvungen att bryta upp brottet då läkaren jag hade när jag kom in antagligen var full och gipsade ihop mig fel. Har två operationsärr kvar som bevis.
3. Har rökt och snusat - sista cigaretten är över 10 år sen, sista snusen tog jag 14 september 2006.
4. Fruktansvärt höjdrädd. Det begränsar mig, när jag var till Paris klarade jag inte av att åka upp i Eifeltornet... alla kort är tagna från marken.
5. Jag är shoppoholic - köper kuddar och kuddfodral när jag kommer åt.
Gubben kan bli ganska galen på det.
6. När jag var 13 lyssnade jag på Ebba Grön och Ratata, när jag var 15 var det AC-DC och Accept som gällde, när jag fyllt 17 var det Prince för hela slanten.... Nu lyssnar jag på ALLT :-)

Varje person börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker
om sig själv. Bloggare som blir tagna ska skriva sex saker om sig själv
i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet.

Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och

gör en lista av deras namn.
Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att
låta dem veta att de har blivit tagna och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.


Jag utmanar ingen särskild - ta dig gärna an utmaningen men glöm inte att meddela mig så jag får läsa lite underligheter oxå!!


Har ni förresten sett att Escape har en bloggtävling?!

Ha en underbar torsdag!
Vi ses
//Z
"

Utmanad

"
Jag har blivit utmanad av Jenny. Riktigt roligt - det var längesen jag fick en utmaning och så här på sönda'n känns det alldeles lämpligt. Förresten, ni har väl inte missat hennes kompis Helens superfina "hemmahosbilder". Ni har säkert sett det, om inte klicka er vidare och njut av bilder som tagna ur en inredningstidning.

Nu till utmaningen:
Nämn något som gjorde dig glad igår: Kompisarna vi var och åt hos.
Vad gjorde du kl 08 imorse? Sov.
Vad gjorde du för 15 min sedan? Bryggde kaffe
Det sista du sa högt? Ska vi inte öppna kakburken?
Vad har du druckit idag? Apelsinjos, kaffe och mjölk
Vad var det senaste du åt? Ooops - kakor
Vad var det senaste du köpte? En vit handväska igår.
Vad är det för färg på din ytterdörr? Brunbetsad
Vad är det för väder hos dig nu? Mulet, det har regnat men är uppehåll just nu.
Godaste glassmaken? Mangosorbet. Har ni inte provat så rekommenderar jag det starkt i solvärmen!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Självklart!
Sover du tungt? Japp
Drömmer du mardrömmar? Nää, det känns som längesen...
Trivs du med ditt jobb? Japp! Varierande och omväxlande.
Favoritklädsel? Mjuka plagg som inte sitter åt nånstans.
Favoritlåt just nu? Jahaja.. jag har ingen favoritlåt direkt... Men jag har köpt Kajsa-Stina Åkerströms senaste CD och den var jättemysig.
Vad ser du om du tittar till höger? En röd fåtölj.
Vad gör dig glad just nu? Kaffe och kaka ;-)
Vad ska du göra härnäst? Så lite som möjligt, kanske se en DVD film. Eventuellt Rob Roy...
Höger el vänsterhänt? Högerhänt.
Humör just nu? Utmärkt :-)
Favoritgodis? Mörk, mörk choklad
Kläder just nu? Rutig bomullstunika
Sommarplaner? Grillning, mycket kortspel, slappa, träffa vänner, åka på en liten tripp...
Hur många kuddar sover du med? Två
Spelar du ngt instrument? Näää
Morgon eller nattmänniska? Varken eller, toktrött på morron och somnar nästan alltid framför TVn.
Vad är viktigast för dig? Att alla i min omgivning är friska, glada och älskade.
Är du kittlig? Hahaha... Japp!
Snarkar du? Gubben påstår det, men det kan jag aldrig tro...
Stjärntecken? Kräfta
Äckligaste insekten? Flygande skalbaggar - Uäck!
Stökigt el välstädat? Nåt mittemellan känns bra.
Längtar du mest efter nu? Semester!

Vill du anta utmaningen? Gör gärna det :) jag utmanar ingen särskild...

Söndag
Gubben köpte små gafflar som man kan hänga på glaskanten, det kallas för Snapas. Som tapas fast på svenska. Sätt en liten köttbulle eller en nykokt potatis med vitlökssalami och servera med några cl O.P. Jag kan tänka mig att hänga fast dom där små gafflarna på vilket typ av glas som helst, ser framför mig mingelparty med smått och gott på en bricka som man tar för sig av med en egen liten gaffel. Parmesan, basilika, salami.... *mums*
Snapasgafflarna finns att köpa på typ Verner & Verner, Kitchen eller som hos oss på vår kära ICA butik som har "allt". 149,- betalade vi.

Igår var vi hos goa vänner och grillade, vi provade att lägga tallkottar bland kolen. Guben hade hört det tipset på TV så vi provade... kan inte säga vad det gjorde för skillnad. Gott blev det iallafall.
Värdinnan hade gjort så god potatissallad, färsk potatis (små), gul paprika, körsbärstomater, ruccola, fetaost, pinjenötter och balsamvinäger. Supersmaskens!! Sen blev det jordgubbar marinerade i lime och vaniljglass till *slurp*, kortspel ända fram till halvtre, då promenerade vi hem... jösses vad tiden flög. Öppnade mina ljusblå klockan elva i morse :)

Ha en alldeles underbar söndag!
Vi ses
//Z

Egna bilder
"
RSS 2.0