Fritata
8 hela ägg
1/2 gul lök ( finhackad)
1/2 röd paprika ( finhackad)
200 g champinjoner ( kvartade)
2 dl riven parmesan
4 kokta matpotatisar ( skurna i mindre bitar)
2 - 3 dl mjölk (beroende på äggens storlek)
Servera fritatan som den är, eller med en grönsallad.
Receptet kommer från TV4
Vi åt det igår, jag tyckte det var jättegott - men gubben sa att han hellre
ätit makaroner och korv, och det är sånt vi gör när vi har brått... =(
Jaja, smaken är som baken - men jag gissar att det blir inte så många Fritata framöver =)
Ikväll blir det desto godare, smördegsinbakad fläskfilé med basilika och soltorkade tomater och en potatisgratäng till + vitlöksbröd + ett rött vin. *smaskens*
Just nu är vi fortfarande proppmätta av all tårta och fikabröd som det bjöds på på dopet.
Glupsk som jag är så tar jag av alla sorter - att jag aldrig lär mig!?
Det är ju faktiskt inte nödvändigt... Men gott var det =)
Kallt som attan har vi - vilket betyder katterna är inne!
Ha en trevlig lördagkväll.
Vi ses!
//Z
Åhh det där både lät gott och ser gott ut!
Du.. typsikt karlar!! ;-)
kraaaaam
Fritatan ser supergod ut! Den måste jag testa.
Ha en trevlig lördagskväll!
Pernilla: Jaa, gubben min är nog mer en "köttochpotatis"-kille :-)
Maria: Absolut - jag tyckte den var supergod, tog en gång till trots att jag var mätt *oops*
Vad gott det ser ut! Kvällens meny går inte av för hackor den heller ;) Ha en fin kväll, Chrissie
Lät skitgott, min gubbe hade gillat det skarpt eftersom han älskar potatis..han är ingen pastaälskare!
Å men hejja va gott ni äter. Mmm..värsta restaurangmaten juh. !! Vem var det som döptes? Ha en trevlig kväll! Jag såg just att A köpt en godispåse...så kvällen är räddad! Kramis
Chrissie: Nää, jag tror på kvällens middag :)
Ninni: Ja, det var supergott.. Det var nog mer champinjonerna som var galet tror jag...
Ullis: Jaa, visst gör vi :) Hihi..
Godis!! Ja jäklar, det har jag glömt köpa :(
Tack för lyckönskningen...har jag tur, å killen som var här o kollade inte ändrade sig, så är lägenheten uthyrd på måndag. Du har så rätt, att det ska bli väldigt skönt att få känna sig lite mer oberoende.
Din fritata ser förresten superläcker ut!!!! Tror jag att jag ska våga mig på att prova.
Åh, vad gott det ser ut! :)Bra tips, och gott är det allt!
Ja, det är med kakor, är farligt. Jag är uppväxt med att man får ta en av var. Och jo, det spelar ingen roll om det finns sju sorters kakor. Näe,näe. Farligt det där!
Åh så gott det lät..
Älskar fläskfile, gratäng och vitlöksbröd..
Men nu damp första ner i vinterpesten inatt
så så mkt gott lär vi inte äta här på ngr dagar.
FY fasiken så äcklig den är vinterkräksjukan iår..
Cinapina
Du verkar vara en FENA på mat!!!Och jag skriver så gärna av dina recept =)! Detta ser jättegott ut, måste prova...=)Och det du SKULLE göra lät ju inte fel heller..Mums, mat är så gott! Mys nu med "innekatterna" o Gubben....
Trolda - God Morgon!
Smask lät allt d där, jag älskar god och kladdig mat :)!!
Man SKA passa på att fika när d bjuds - man vet aldrig när d blir dags igen ;)
Ha en go dag, Kram!!
Jag har oxå en svart katt jätet lik din :) nya blogg :)
Ida: Håller tummen för att han tar lägenheten. Absolut ska du prova :) Det är ju en omelett med en massa smaskigt i!
Angelica: Farligt gott ;)
Cinapina: Åhnej!! Vi har (ta i trä) klarat oss från vinterkräksjuka.
Trolda: Härligt att du blir inspirerad. Gubben och jag älskar att laga mat och vi provar ofta nya rätter :)
Sussi: Hahaha.. så sant, så sant!
Kim: Vad roligt :) Katter är så goa varelser!
Vi brukar göra "spansk tortilla" och det är precis samma sak. Man tar lite vad man har + kokt potatis och så på med ägg. Men min gubbe tycker väldigt mycket om det, helst med vin och på plats i Spanien !
Kram Eva
Eva: Spansk tortilla! Det var smart - och säkert mycket bättre på plats ;)
Åh allt lät jättegott :-)
Liv: Välkommen hit :)
Supergott var det (tyckte då jag).