Fredag

"
Ljuva FREDAG! Här i norr ska det visst bli rekordvarmt i helgen. Ända upp emot 30 grader varmt. Pewh... nästan FÖR varmt för lilla mig som gärna dras till skugga då.

Skåne var som vanligt underbart. Visserligen världens åsk- och blixtoväder på tisdagkväll men vad gör väl det. Det är så härliga arbetskamrater jag har där nere och speciellt min goaste MALIN. Som jag för övrigt fick sova hos under min vistelse. Tack för det! Du har helt underbara pojkar =) Pussa på dom alla från mig!

Imorgon ska vi på bröllop, jag ska först till frissan och styla mig - känns riktigt lyxigt. Sen bär det av och från kl 14.00 är vi bänkade.

Glöm nu inte MORS DAG på söndag. Du har väl ritat en teckning?? Det har jag!

Cheferna från ölbolagen Carlsberg, Heineken, Norrlands Guld och Budweiser var och spelade på en golfbana i Sverige.

 När de spelat färdigt så satte de sig ner i restaurangen vid golfbanan och beställde mat, sedan frågade servitören vad de skulle dricka till:

 -Jag tar en Carlsberg, probably the best beer in the world, sa chefen för Carlsberg.

Chefen för Heineken höll inte med, så han beställde just en Heineken vilket han ansåg vara bäst.

-Jag tar en Budweiser,för om det är det bästa ölet i USA så är det bäst här också, sa chefen för Budweiser.

 -Jag tar en Cola, sa chefen för Norrlands Guld lugnt. Alla de andra tittade på honom förvirrat och frågade honom varför han inte drack Norrlands Guld till maten.

-Om inte ni ska dricka öl till maten så ska inte jag göra det heller.
Är det vår nu?
Vi ses
//S

"

Borta bra men hemma bäst..

"

....sägs det och visst är det sant!
Imorron åker jag till Malmö ett par dagar. Jobb såklart =) Men jag ska även springa BLODOMLOPPET. Så alla bloggare där ute som ska vara med på Blodomloppet imorronkväll i Malmö - Vi ses =)

Jag har varit och köpt en BH och ett par gulliga trosor på Cubus idag. Lite som tröst för att jag åker bort hela tiden... Jag är så "hemtrå'" men lyckas likt förb. boka in nåt så jag ska iväg. Guben o jag är inte lediga en helg förrän efter Midsommar. Jag fattar inte hur vi bär oss åt. Nog är det roligt, men jisös om vi kunde lära oss att TACKA NEJ ibland.

På lördag är det bröllop och det ser jag verkligen fram emot. Jag ska till och med trill frissan och styla mig, ny klänning har jag köpt och ett par matchande snygga pjugor hittade jag i Prag *lycka*.

Sen är det examen, 30-årsfest, sommarfest med jobbet.... pewh...

Jaja... nu ska jag gå och packa!
Todelidoo
//S
"

PRAG - PRAHA

"
Så är vi då hemma i Svedala - Bjästa. Efter nästan en vecka i Prag, Tjeckiens huvudstad så känns det ganska skönt att ha helgen framför sig innan jag ska på jobbet igen.
Över Karlsbron från slottet. Otroligt vackert.
Vackrare stad får man nog leta efter. Jag fick senaste numret av Allt i Hemmet förra veckan och blev så glad när de annonserade om en Pragguide, både för shopping och annat. Men fanns det nåt på hemsidan?! Näähä för Katerina som skulle skriva krönikan har inte kommit hem ännu.

Tänk vilken TUR att jag finns och kan skriva en krönika om PRAG, denna underbara stad mitt i Europa. Vacker som få och helt oförstörd av krig eller andra katastrofer.
Vi bodde på Hotel Harmony i Gamla Stan, nära till allt. Rälsbuss utanför dörren, shopping, matställen och gigantiska shoppingcenter. Ja och öl såklart.
Vi bodde på Hotel Harmony, ett enkelt och billigt hotell. Schysst frukost men ingen restaurang så man kunde få en bit mat. Men det behövdes absolut inte för vi bodde verkligen mitt i alltihopa, men ändå en gata bort. Gick vi ett kvarter så fanns gigantiska Hotell Hilton. Tvåhundra meter åt höger låg ett stort femvånings shoppingcenter som nyss öppnat - Palladium. Wow!! Urtjusigt och ungefär 200 butiker. Ni fattar!!
Utanför dörren rälsbusstation - toppen!

Vi åkte till den Gula Marknaden, ungefär 4 stationer från hotellet. Pruta, pruta, pruta!! Om man gångrade deras priser med 4, tog bort en nolla så fick man det svenska priset - ja på ett ungefär.
Ölen på marknaden kostade 8 svenska kronor. Oops! Det var lätt att sitta ner och ta några...
Jag shoppade toksnygga röda stövlar (uppe till vänster) för endast 700 CZK.
Ja, jag köpte nog några toppar och ett par skor till oxå... fast inte på marknaden utan ute på stan.
Underbar ölstuga och restaurang som absolut är värd att besöka!
Vi hittade en ölstuga, U Vejvodu, som hade otroligt god gulash och gott öl!
Besöker du Prag leta reda på den. Klicka på länken.
Vi hittade dit två gånger. En eloge till oss då inte en gata är rak och ingenting är som man tror.
En riktigt underbar restaurang med fantastiskt god mat är på hotell Salvator, det låg dessutom bara ett stenkast från hotellet så det var ju toppen. Klicka på länken.
Jag tyckte verkligen att allt låg på gångavstånd, även om vi säkert gick en mil om dagen. Men vad gör väl det när det finns ett ölhak i varenda hörn.
Vackert, vackert, vackert. 1300-tals kyrkor, trähus, statyer, kullerstensgator och 20 grader varmt. Mmmmmm..... MERSMAK.
Vi besökte slottet, katedralen, den lilla staden innanför murarna vid slottet, fängelsehålorna med tortyrredskapen. Ofattbart vilka pryttlar som används för att tortera folk. Sträckbänkar och alla möjliga järngrejjer för att allt ska göra ont. Långa järnstänger med taggiga runda "halsband", allt för att hålla folk i schack och antagligen säga och göra det man vill. Hurv!!
Det fanns en smed på ett litet torg innanför murarna vid slottet som gjorde fantastiskt vackra rosor, jag köpte ingen men däremot köpte jag en smidd ring. Tokcool såklart och endast 120 CZK.
Vi tog ungefär 500 bilder och nu har det inte blivit bättre än att kameran har helt lagt av och det går inte att ta ett enda kort?! Ha - jaja så går det när den används för flitigt.

Prag känns helt klart som en stad att återvända till. Det stora MINUSET på resan är att nästan alla expediter är så sura så man vill nästan inte handla, dom kastar växelpengarna på disken, kvittot ryker allt världens väg och den eventuella kasse man fått åker samma väg. Inte fattar man varför och inte återkommer man dit heller. Guben skulle köpa mackor åt oss vid slottet och en öl, han frågade snällt på engelska vad det var i? Typ skinka, ost, kyckling or what? Tjejen kunde inte ETT ORD engelska och blev bara surare och surare vilket resulterade i att vi köpte 2 öl och 1 macka med tonfisk (som jag HATAR) antagligen till ett överpris oxå. Nu är jag inte nån speciellt kinkig turist och inte guben heller för den delen så man begriper inte varifrån allt det sura kommer. Jaja, missnöjesnerven över turister kanske?

Idag har jag tvättat lite och bara tagit det lugnt, solen skiner här och jag har spankulerat lite på tomten och funderat och klurat hur jag ska kunna plantera lite äppelträd och annat...

Jaja, utan kamera så blir det väl inte så många inlägg gissar jag eftersom jag gärna vill ha en bild med. Men nu blev ju det här inlägget så långt så det torde väl räcka ett tag.

Tack alla raringar som kommer in och läser!
Vi ses
//S
"

Inredningsuppdrag

"

Jag har fått ett alldeles förtjusande uppdrag!

Vår VD bor i Huvudstaden, men är uppe hos oss ungefär varannan vecka och stannar då några dagar. Ja huvudkontoret är här och då blir det så.

Men för att vår käre VD ska slippa bo på hotell varendaste eviga gång han är här så har vi beslutat att hyra en liten lägenhet. Vem tror ni har fått uppdraget att inreda? Jo JAG! Mina kära arbetskamrater och framför allt min chef vet ju att mitt STÖRSTA intresse är inredning och fix. Tapeter är valda och igår la jag en beställning hos IKEA. Säng, soffa, bord, barbord, stolar och skrivbord. Pewh... Lyckan är total !! Jag hoppas såklart att jag har möjlighet att blogga om lägenheten när allt är klart och iordning - gissar att det blir nån gång i mitten av juni. Jag ska FRÅGA! =)

Jag vet att hans smak är väldigt stilren och sparsmakad. Jag gissar att det finns inga prylar framme, inga onödiga gardiner eller nåt sånt. Gärna svart, stålrör och kanske nån exklusiv målning. Har aldrig varit hemma hos honom men vibbarna säger detta. Så för att inte sväva ut allt för mycket i det romantiska och lantliga så har jag helt enkelt försökt tänka som en MAN när jag beställt möbler. Hahaha... jamen ni förstår ju att allt är grått och svart med blanka vita inslag. Kommer att bli TOKSNYGGT tror jag.

Ja själv är jag ju mer rosa-grön-vit-beige-brun-svart-röd-aktig i min inredningsstil.
Så här ser min hylla ut i köket, Trolda och jag har liknande. Min kommer från ellos.
Hyllan och vitrinskåpet till vänster kommer från ellos. Nu är det några år sedan jag köpte dessa så de finns inte kvar i sortimentet, men säkert liknande. Båten köpte jag för flera år sedan. Lampan är loppis och lådan som det står EGGS på kommer från Magnus & Selma, tyvärr slutsåld.
Fina ord. Jag älskar Dig.
Den som vet att tillräckligt är nog
kommer alltid att ha nog.

Ha en underbar LÖRDAG!! Ikväll håller vi tummarna för Malena.
Själv ska jag på FEST! Bara flickor =) Tjohoo!! Vinet är på kylning.....
Vi ses
//S

"

Friday on my mind

"

Varför män inte skriver rådgivningskolumner
 
Fråga:
Kära Olle,
jag hoppas att du kan hjälpa mig. Härom dagen när jag åkte iväg till jobbet, lämnade jag min man i huset tittandes på TV, som vanligt.
Jag hade inte hunnit långt när motorn la av och stannade. Jag promenerade hem och bad min man om hjälp. När jag kom hem kunde jag inte tro mina ögon! Han var i vårt sovrum med vår grannes dotter. Jag är 32 år, min man 34 och grannens dotter 22. Jag och min man har varit gifta i 10 år.
 
När jag konfronterade honom bröt han ihop och erkände att de hade haft ett förhållande de senaste sex månaderna. Jag ställde ett ultimatum: Bryt med henne eller så lämnar jag honom. Han har blivit av med jobbet för sex månader sedan och säger att han har känt sig deprimerad och värdelös sedan dess. Jag älskar honom väldigt mycket, men sedan jag gav honom mitt ulitmatum har han hållit sig på sin kant. Han vill inte gå på familjeterapi och jag känner att jag inte når fram till honom. Var snäll och hjälp mig!

Vänliga hälsningar 
Felicia
 

Svar:
Kära Felicia
En bil som stannar efter att ha körts en så kort sträcka kan bero på en massa olika fel i motorn. Börja med att kontrollera att det inte är några stopp för bränslet. Om det är okej, kolla insprutningen och att det inte finns lösa kablar. Om inget av detta är fel, kan det bero på bränslepumpen, att det är för lågt tryck till motorn.

Hoppas att detta hjälper,
Olle



Underbara FREDAG! Solen skiner, himlen är klarblå, jag har tonat håret - kaffe. Det blev toksnyggt tillsammans med permanenten. Jag har gått ner 4 kg på 3 veckor!! Tjohooo - LCHF. Jag säger då det!
Ska på möhippa imorron. Spa, 3-rätters och allt kul man nu kan ha med 12 tjejer! Åker till Prag om några dagar med min lilla gube + ett par till.

Iiiiiihihihihihi... visst är väl LIVET en FEST!!
Håll med om det folk och fä!!
Ortens pelargon kommer från Blommor & Ting, 49 kr.
Vi ses
//S
"

Febrig

"
Ljusstaken köper du hos Magnus & Selma.
Jag har åkt på FEBER. Nu är det andra dagen jag är hemma. Skittrist är det.
Ligger mest framför TVn, men nu ska jag försöka ta mig till duschen och då passerar jag datorn.. ja ni vet ju hur det är med att passera datorer.

Efter 1 alvedon så kommer inspirationen och jag bytte duk på bordet i TV-rummet.
Lampan som tidigare hängde ovanför matbordet har nu bytt plats med kökslampan. Ombyte förnöjer.
Jag har sedan tidigare bytt plats på LAMPORNA i köket och matrummet. Här kommer en bild på det.

Det här med att fota hemma är ju alltid lite si och så. Och VEM kollar egentligen på bloggen? Ja det kan ju vara allt från närmaste GRANNE till släktingen långt bort i stan? Inte vet jag... Men man kan ju ana.

Ni får helt enkelt hålla tillgodo med "hemma-hos" bilder från mig. Eftersom INREDNING är ett av mina största intressen och sysselsättningar JUST NU så blir det som det blir. Jag vill inte ha ett "rent" hem med tomt på väggarna för att det ska se ut som om jag tänkt sälja. Och inte bara VITT även om det verkar vara hetaste modet hos många här ute just nu. Det är ytterst sällan jag hittar en riktigt trivsam inredningsblogg UTAN att allt är bara vitt, vitt och åter vitt. Några enstaka rosa ranunklar i en stor glasburk eller en svart liten hylla nånstans. Jag har en FAVORIT bland favoriter och det är TROLDA. Hon har en otroligt hemtrevlig blogg och får alltid till det där lilla extra med blommor och färger. Precis så som jag vill ha det. Men så trivs vi alldeles fantastiskt i varandras bloggsällskap oxå. *ler* Nu är det ju inte så att jag inte har några VITA möbler, för det har jag minsann. Matbord, köksbord, skåp och hyllor, säng och sängbord är minsann VITA. Men mycket runtomkring är ju RÖTT, GRÖNT, ROSA, TRÄFÄRGAT, SVART, BEIGE, GULT ja blommigt, rutigt och en massa olika nyanser, träslag och annat. Jag gillar mixen av vitt och FÄRG som gör allt till ett ombonat hem.

Jag är smått förtjust i Feng Shui och har alltid en liten bagua nära till hands just för att få vägledning i färger och kanske var jag ska hänga familjetavlan. Jag följer den inte slaviskt, utan jag går på magkänsla. Och en mix av MAGE och BAGUA funkar för mig. 

Det är så roligt att ni är så många som följer bloggen via bloglovin. Hela 43 STYCKEN! Imponerande =) Det gör mig riktigt glad. Det är faktiskt så att det är 43 st av ER som liksom PRENUMERERAR på mina inlägg. Är inte det coolt så säg?!

Ha det allra bäst!
Vi ses
//S
"

Loppis

"

Har jag visat den härliga urnan tidigare?
Nää, jag tror inte det. Ett loppisfynd såklart. Nån metall, inte vet jag men den doftar såpa?!
Antagligen är den skurad ordentligt.

Har köpt superfina liljor idag och det DOFTAR alldeles underbart här. Men nu kom jag alldeles av mig för telefönen ringde "och jag ska bara", så det blir ingen liljebild.


Men en permanent kan jag ju bjuda på =)
Imorrn ska jag få klippa till mig lite för det hann dom inte göra på provet, utan det blev bara rullning, permning, väntan, bedömning och sen hem.

Tjipp!
Vi ses
//S
"

Fredag!

"
Äntligen FREDAG! Ljuvliga fredag.

Imorron ska vi på dop och födelsedagsmiddag på kväll och däremellan ska jag PERMANENTA håret!!
Ångestdike har jag hamnat i.

Jag har lovat en väninnas dotter som är frisör att hon ska få göra ett gesällprov på mig, alltså permanenten. Gesällprovet består av 10 olika delprov, föning, färgning, permanent, klippning, långt- och korthår ja en himla massa som jag inte riktigt satt mig in i. Ett av proven är permanent. Och i ett svagt ögonblick sa jag JA. Hon har visserligen lovat att jag kommer inte att ångra mig utan jag kommer att bli SUPERNÖJD - speciellt nu när jag har den inställning jag har.... =)

Jaja, om det blir bra lovar jag att lägga ut BILDBEVIS! Eller kanske inte ändå... vi får se =)

Ett FREDAGSHJÄRTA till Er alla!
Tyghjärtan köper du såklart hos Magnus & Selma.


Åsså lite under bältet.....

Två män är på fjälltur. Det är soligt o varmt så de solar nakna. Plötsligt skriker den ena: Aj! Jag blev biten av en orm på ollonet! Den andra ringer 112. Läkaren säger att giftet måste sugas ut genast annars dör han. Den bitne frågar oroligt: Vad säger läkaren? Kompisen svarar: Du kommer att dö!  


"Jag läste i tidningen om en man som hade spöat sin kärring med ett grytlock i köket. Vilken sjuk värld vi lever i... Va fan hade han i köket att göra?"  

IKVÄLL blir det hockey för hela slanten!!
Vi ses
//S
"

Regn

"
Idag har himlen verkligen varit öppen. Det regnade så jag tappade helt bort mig på jobbet. Ja inte för att jag jobbar ute utan för att det smattrade nåt alldeles mot mitt fönster så jag hörde inte mina egna tankar.

Fördelen med regn är att all snö försvinner. Jag tog en promenix på lunchen och det var nog precis enda halvtimmen som det inte regnat på.
Korgen har jag gett 20 spänn för på loppis.
Äntligen har loppisen vid hamnen öppnat (Saltmagasinet), korgen fyndade jag där för endast 20 pix.
Ortens pelargon kommer från Blommor & Ting, 49 kr.
Med mig hem följde även 2 pelargoner. Somrigt rosa och ljuvliga.
Den gör sig så fint på mitt finfina skåp.
Jag har fått en fråga om skåpen är till salu. Naturligtvis är den det!
Det är en fördel om du bor i Övikstrakten och har tillgång till släpvagn för den är tung som ett as.
Maila mig: [email protected] om du är intresserad.

Nu ska jag slänga mig framför TVn.
Ha det bäst!
Vi ses
//S
"

Tisdag

"
Och dagens TEMA är flytta. Nu är det väldigt längesen jag var med på tisdagstemat, ett tag var jag väldigt flitig och var med VARJE tisdag. Men jisös nu känns det som LÄÄNGESEN.
Jag skulle kunna flytta till Ulvön sommartid.
Det här är en bild från Ulvön, en fantastisk ö i Öviks skärgård. Höga Kusten. Hit ska vi på sommarfest med jobbet. Det ser jag verkligen fram emot. Jag skulle kunna tänka mig att flytta hit sommartid oxå. Det är ett helt underbart sommarställe. Vi brukar försöka åka hit närhelst tillfälle ges.

Att sitta vid Almagränd och äta gott och dricka en kall öl, titta på när båtarna glider förbi och bara njuta av livet. Helt underbart!!

Nu skulle man vilja flytta fram tiden lite....

Joo, sen har guben och jag beställt en resa till PRAG! Ååh det ser jag verkligen fram emot.
Om det är ett ställe att flytta till återstår dock att se =)

Nu har ni väl inte glömt att DEKLARERA?! Själv har jag fått proffshjälp och lämnade in den igår.

Ha det bäst!
Vi ses
//S

Bilden kommer från www.ulvon.nu

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/2368/katter-och-pasta-startsidan?claim=5ea9xd6ct3z">Följ min blogg med bloglovin</a
"

Söndag

"
Solen skiner och det är helt underbart ute. Det känns verkligen att våren är här. Nu har dom* visserligen lovat regn till veckan men det gör INGENTING. Vi har varit ute hela dagen och krattat och fixat.

Mina pelargonsticklingar växer för varje dag och jag LÄNGTAR tills jag kan plantera ut dom.

Jag har stora planer för trädgården, men herregud det ska ju göras oxå.

Sitter med en gigantisk trädgårdsbok som jag fått av svågern och bara -Ååh så där vill jag ha det och sådär och  där och KOLLA vad fint. Nämen en DAMM. Det bara MÅSTE jag ha!! *harkel* Kanske ändå inte...
Jaja, vi får se vad det blir. Krukor med diverse kan man ju alltid ha och PLANERA är ju aldrig fel.

Tack ALLA för rara kommentarer om skåpet.
Och TROLDA ville veta hur jag GJORT!

Först tvättade jag skåpet. Kanske inte enligt konstens alla regler utan med såpvatten och svabb.

När skåpet var torrt så målade jag det med vit GRUNDFÄRG tre varv. Ja det tog ju några dagar.. Pewh.. det tycktes aldrig täcka.
Jag vill ha den matta nyansen och då tycker jag grundfärg funkar alldeles utmärkt. Man kan säkert hitta en vit oljefärg och måla sista lagret, men då går det ju inte att vara inomhus. (tycker jag)

Jag googlade på lite olika träd och buskar för att få fram de latinska namnen.
Sen tog jag blyerts och skrev med lite snirklig stil. Köpte mig en tunn, tunn pensel och blyertsgrå färg (en provburk).
Sen var det bara att sitta still och med tungan i rätt mun och måla efter min blyertstext.

Ornamenten har jag fått av mamma, hon har i sin tur hittat dom på loppis för en femma styck.
De är i trä och dom har jag bara grundmålat och limmat fast på dörrarna.

Nu har jag gjort den en gång och jag kan helt klart göra det fler gångar. Det jag ska försöka komma ihåg är att inte ha så stor textstil utan hellre skriva smått. Fast jag tror att jag måste skaffa mig en mindre pensel då... typ en sån som följer med vattenfärger till barn.

Ha en underbar fortsättning på SÖNDAGEN!
Vi ses
//S

*SMHI
"

Klar!

"
Före:
Skåpet ännu ej ommålat.
Efter:
Skåpet ommålat och med latinsk text. Olivträd och tall.
Tjohoo!! ÄNTLIGEN är jag klar med skåpet. Jisös jag tycker det tagit hur lång tid som helst.
Latinsk text på dörrarna och ornament.

Vad tycker ni?

Ha en underbar fortsättning på VALBORG!
Vi ses
//S
"
RSS 2.0