Torsdagkväll

Jag och familjen har HF ikväll.
Familjen det är jag, 2 bonusfrön och 2 katter.
HF det är hussefritt.

Fina damen har minsann hunnit med ett kattslagsmål ikväll. Ett s*ans liv på altanen får mig att rusa ut och stampa ordentligt i altangolvet. Iväg rusar ett jättestor långhårig svart katt. Men herregud den måste ju vart 2 gånger så stor som mitt lilla hjärta! Man bara dånar! Och vad gör hankatten?!! Joo, han gömmer sig under soffan, den fega dyngstruten! Fast nu är han ute och rekognoserar minsann...
Förresten hörde ni på TVn att det ligger ett lagförslag på att prata med sin katt minst 2 ggr om dagen!?
Jag pratar med mina katter betydligt mer än så, och skulle det bli bara ett samtal så kan du vara säker på att det blir ett lååångt samtal.
Lilla damen och jag pratar om allt - men mest pratar vi nog om mat faktiskt, jaa och andra katter så klart. Men vi pratar även pälsvård, högklackat och rutiga kjolar. Varför då? Joo, för att min fina dam går omkring i högklackat (för det mesta) och även rutiga kjolar - hon älskar rutiga kjolar. Just nu ligger hon på favoritplatsen helt utmattad efter den fruktansvärda matchen! Jeesös!
Mina linnegardiner från ellos anlände häromdagen och jag har faktiskt bytt i gilestugan. Ut med vintriga bruna och in med ljusa beigea. Det blev så snyggt!
Gillestugan
I flera år har det suttit en piltavla där det numera sitter en vit plåtstjärna (från Mio),  vi köpte en brun tavellist nån gång i höstas, men den har liksom stått till sig - lutad mot väggen och bara väntat på bättre tider.. eller eventuellt att nån skulle sätta upp den.
Igår gjorde jag slag i saken och skruvade ner piltavlan och skulle skruva upp tavellisten.
Anser mig själv som väldigt händig, kan både slipa möbler och skruva IKEA skåp, så att sätta upp en tavellist borde inte bli någon konst.
Men det var det märkvärdigaste, jag tror jag hittade de mjukaste stjärnskruvar som fanns att uppbringa och den pikigaste stjärnbitsen i hela huset. Skruvarna blev i princip runda i sina spår och bitsen... Puh. 
Jag skrattade så jag höll på att pilla på mig!
Tur att gubben fanns i närheten och kunde rädda mig, både gällande att få ut en eländig skruv som jag lyckats få in i väggen, välja nya skruvar och rätt sorts bits.
Hur som helst så lyckades vi få upp hyllan, upp med några favoritfilmer och ikväll självklart fram med kameran! Jag trivs tokbra i vår gillestuga, det är många, många år sedan här blev renoverat. Och vi borde nog byta golv, måla taket, måla det 70-talsbruna elementet, fräscha upp väggarna och så...
men nää, nog gillar jag nyrenoverat, fräscht, nytt och så..
I gillestugan har vi så mysigt, jag känner inget behov av att förnya eller förändra. Är helt enkelt nöjd med den som den är!
Joo, jag har julbelysning uppe, men alltså, den är hur fin som helst - inte kan jag ta ner den... inte än..
Tulips
Köpte tulpaner - 2 buketter från ICA-butiken....
Nää, nu är det bara en halvtimme kvar till Medium! En serie som jag följt från starten, så det är klart inte vill jag missa säsongsstarten.


Ha en bra torsdagskväll kära vänner och vet ni? Imorrn är det fredag!!
Veckans bästa!
Vi ses
//Z

Kommentarer
Postat av: Nilla

Ha ha, vilka historier du berättar. Du är rolig du, och katterna med. Och visst pratar man väl med sina katter. Här pratar vi mest om mat. Melvin han kan prata om mat 23 av dygnets 24 timmar. Nej nu ska jag också titta på Medium. fortsätter min bloggrunda i pausen. Kramar

2007-01-25 @ 21:00:32
URL: http://nillasdagar.blogg.se/
Postat av: Thea

Så mysigt!!!
Katter ja, våra 2 katter som vanligtvis är riktiga utekatter, är inne typ hela dygnet runt bara för att det blivit lite kallt. Står i dörren, kikar ut, och vänder in igen. Känner inte igen dem alls.
Ha en trevlig kväll.
Thea

2007-01-25 @ 21:06:28
URL: http://www.theasrum.blogg.se
Postat av: Anonym

Så hemtrevligt du har hemma hos dig.
Händig verkar du vara jag kan nog men det är lättare att be om hjälp.Lite slött kanske men tavlor och enklare uppsättningar gör jag i alla fall. /pimpim

2007-01-25 @ 22:02:05
Postat av: Lisa

det ser så himla mysigt ut hos dig!!!!

2007-01-25 @ 22:02:52
URL: http://www.lizaloop.blogg.se
Postat av: Zassi

Nilla: Hihihi.. jag förstår precis! Djur är bland det bättre, humor har dom oxå!
Nu ropar kudden på mig så jag ska hoppa isäng. Go'natt!
Thea: Jättemärkligt :) Min hankatt kan förutspå väder. Går han inte ut på morron vet jag vad som väntar, regnrusk ifall det är sommar och kallt om det är vinter - går han ut blir det strålande, åtminstone mildare. Imorse gick han ut i 14 minus.. till lunch var det 6 minus och nu minus 0,8.. Go' kväll :)

2007-01-25 @ 22:04:31
URL: http://katterochpasta.blogg.se
Postat av: Zassi

Pimpim: Håller helt med dig! Nog är det enklare att be om hjälp, men det är för mig helt omöjligt. Kan själv! Och det kan vara väldigt frustrerande ibland :)
Lisa: Tack, vad snällt *ler med hela ansiktet*. Kram!

2007-01-25 @ 22:08:38
URL: http://katterochpasta.blogg.se
Postat av: Anna

Jag gillar också att skruva och montera ihop möbler å så...bara det inte är FÖR svårt, då tappar jag tålamodet. Anna

2007-01-26 @ 07:00:11
URL: http://annaspytt.blogg.se
Postat av: Zassi

Anna: Det har du helt rätt i. Det får inte vara allt för tungt heller :) Där går gränsen för mig..

2007-01-26 @ 07:33:43
URL: http://katterochpasta.blogg.se
Postat av: johannapannan

men var det bara jag som missade att Medium började igår? SUck.

Tulpaner är vackra. Får du dem att stå länge? Mina slokar nästan med en gång oavsett hur jag gör. Bör kanske tilläggas att det är maken som är den som har hand om blommorna i vårt hushåll. *fnissar*

HF.. hehehe.

2007-01-26 @ 07:37:06
URL: http://johannapanna146.blogg.se
Postat av: Zassi

Johannapanna: Men det går säkert i repris. Hennes gamla pojkvän dök upp (som död så klart), sen har hennes ena dotter börjat drömma om tecknade apor och det verkar som att dom båda är inne på ett spår där vi får upplösningen nästa avsnitt!
Jag har en liten sekatör, knipsar 2 cm på tulpanerna och låter dom stå i iskallt vatten, med påsen på i ca 1 h, sen tar jag bort påsen och dom står i en vecka ungefär :) Hälsa gubben det!
Lycka till :)

2007-01-26 @ 07:43:22
URL: http://katterochpasta.blogg.se
Postat av: Sussi

Gomorron - fredagen är här! Givetvis missade jag halva Medium, irriterande värre...!
Vilket härligt montage, älskar tulpaner :)
Kissen var ju en riktig kämpe - kvinnfolk är STARKA och modiga, d har kag alltid sagt!!
Ha en riktig mysfredag :)
*kram*

2007-01-26 @ 07:54:55
URL: http://sussibussi.webblogg.se
Postat av: Jenny

Åååå vilka härliga bilder! Ser verkligen mysigt ut där nere! Förstår att du vill ha det som det är! Jag är sååå avis på tulpanerna också! MÅSTE få mig ett par paket jag med ikväll. Jasså, man ska prata med katterna, igen fara! Jag gör inget annat, min ligger i mitt knä och bloggar med mig :)

2007-01-26 @ 08:01:06
URL: http://jennyshemochharmoni.blogg.se
Postat av: Zassi

Sussi: Åhnej! Nästa avsnitt är fortsättning på det här..
Jag tror minsann att det är damer som slåss mest. Killarna verkar mest sitta på avstånd och skrika åt varann - åtminstone på den här gatan :)

Jenny: Tack, tack, tack - vad gullig du är :)
Du som har det så underbart mysigt!
ICA räddar mig när det gäller blommor.
Helst vill väl kissen ligga på tangentbordet kan jag tänka.. ;)

2007-01-26 @ 08:20:41
URL: http://katterochpasta.blogg.se
Postat av: Cinapina

Mysfaktorn är så hög hemma hos dig.
Önskar jag kunde titta in i verkligheten.
Blir så glad o lugn av dina fina bilder..
*Har du ngn rik väldig gammal moster eller nåt
så vi kommer till USA* *Skrattar högt*
Cinapina

2007-01-26 @ 08:59:48
URL: http://blombergskan.blogg.se
Postat av: Maria

Riktigt mysig gillestuga du har inte behöver du ändra där inte,,,,Snyggt med alla ljus och tavellisten vart ju pricken över "i":et =)
Ha en trevlig dag

2007-01-26 @ 09:08:37
URL: http://mariafia.webblogg.se
Postat av: Zassi

Cinapina: Du är så välkommen!
Ska kolla med morsan!! Hör av mig :)
Maria: Tack - ja, jag blevtoknöjd :)

2007-01-26 @ 09:48:53
URL: http://katterochpasta.blogg.se
Postat av: ULLiS

Usch då, kattslagsmål är aldrig kul. Min hankatt är rätt feg han med, fast han är en jävel på att slåss om han blir tvungen. Jaså så man ska prata med sin katt minst 2 ggr om dagen, jag pratar ju med mina jämt jämt jämt. Undra om det finns nån övre gräns. :) *asg* Du har så himla fint hemma! Herreguu..visa mer bilder! Jag har mina julstjärnor (draperi med hängande lysande stjärnor) kvar jag med, på mitt rum. Tänker inte ta ner dom heller. :) haha.. Kanske till sommaren. Ha en trevlig dag och helg! Kramis

2007-01-26 @ 11:00:34
URL: http://flimmra.blogg.se
Postat av: Eva

Tuff liten dam du har !
En gillestugan ska vara lite mörk och murrig och mysig. Inte bara vitt och kallt och sterilt. Så ha du kvar det precis som det är.
Och vad är egentligen julbelysning...??? Jag har en stjärna i rot som sitter uppe året om och ingen har då kommenterat det...än ! Än så länge behöver vi mycket extra ljus och lyse här uppe i norr, men om några månader då har vi ljust dygnet runt...och då klagar en del på det också...!
Trevlig helg och jättekram !
Eva

2007-01-26 @ 11:08:07
URL: http://whiskyochchampagne.blogg.se
Postat av: Nergårds-Emma

Jag babblar med mina katter oavbrutet :-) Jag tror att dom uppskattar det, Marlowe kommer så fort jag ropar hans namn.
Mysig gillestuga ni har! Vi har furupanel i köket och jag tycker att det känns varmt och ombonat. Inte behöver man haka på alla trender och täckmåla allting vitt, även om det också är snyggt.
Ha en trevlig helg! Kram

2007-01-26 @ 12:54:06
URL: http://nergardsemma.blogg.se
Postat av: Zassi

ULLiS: Hahaha.. ja det känner jag igen :) Feg som få, men när det gäller då.. Skönt att höra att det är fler som har "julbelysning" uppe - det är ju inte direkt en 7-armad adventsljusstake och då känns det okej tycker jag :) Mer bilder från hemmet... Hmmm, får fundera :) Tjing//Z

Eva: Jag håller fullständigt med! En sån har jag oxå haft förut, men lamporna gick sönder varefter så det såg så fattigt ut :) Men dom ger fint sken.
Kramar tebaxt!

Nergårds-Emma: Dom förstår mer än vad en del tror. Ska vi t ex på hockeyn, så åker vi inte hem emellan jobb och hockey - för långt, då talar jag om det för mina katter, att vi kommer hem sent så att dom vet, det känner jag att dom uppskattar, ibland föredrar dom att inte gå ut när jag berättat. Lite märkligt och kul :) Tjing//Z

2007-01-26 @ 13:41:30
URL: http://katterochpasta.blogg.se
Postat av: Kaffebönan

Veckans bästa dag är här och visst myses det lite extra till Let´s Dance till ex.
Ha de gott.. fina bilder som vanligt
Tjingeling

2007-01-26 @ 13:54:56
URL: http://kafferasten.blogg.se
Postat av: Vildangel

Vilken mysg gillestuga ni verkar ha!
//V

2007-01-26 @ 14:25:18
URL: http://vildangel.blogg.se
Postat av: Lotta

Vilka mysiga bilder du har tagit på ditt fina hem. :-)

2007-01-26 @ 15:21:26
URL: http://lottasrum.blogg.se
Postat av: Pernilla

Nä nu måste jag protestera.. Det är INTE en julbelysning som du har i fönstret.. Det är bara en helt underbart, mycket vacker och skitsnygg ljusring!! :D
Jag har en i sovrummet och den kommer inte att tas ner förrens möjligen till sommaren! Den är så fin så fin!!!!
Ha nu en riktigt mysig fredagskväll! Och för guds skull, vi får inte missa Let´s Dance!! ;-)
Kramar!!

2007-01-26 @ 15:28:22
URL: http://www.perlan.org
Postat av: Ninni

Läckra bilder som vanligt...jag missade Medium igår jag babblade i telefon istället med min älskade systerdotter!
Ha en skön helg, kramen

2007-01-26 @ 16:09:08
URL: http://ninni.blogg.se
Postat av: Paula

Härlig gillestuga! Trivs man så ska det inte ändras på! Här svär jag mest på katterna, räknas det? Haha, dom har ner nånting varje dag från hyllor, fönsterbrädor osv. Då svär jag, lyfter upp katten o bär ut henne...inte snällt, jag vet! Kanske räknas det som djurmisshandel? Men dom kommer in igen efter fem minuter...
Ha en skön helg

2007-01-26 @ 17:16:43
URL: http://paulaz.se
Postat av: Trolda

Själv konverserar jag gärna med mina ANKOR....=)!(Undrar hur DET uppfattas av omgivningen...=))Du har det JÄTTEMYSIGT hemmavid! Och allt behöver ju inte vara nytt hela tiden, då försvinner husets själ tycker jag!

Trolda - Trevlig helg!

2007-01-26 @ 18:14:17
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Zassi

Kaffebönan: Tack för det :) Men det blir inget Let's Dance för oss ikväll - vi får se reprisen istället. Vi ska se Bilar tillsammans med barnen och sen 7 miljonärer med Susanne Reuter :)
Vildängel: Tack - ja, det är jättemysigt!
Lotta: Tack tack :)
Pernilla: Hihi.. Guud va bra! Då behöver jag inte skämmas för min :)
Ninni: Jamen det var nog klokare! Att prioritera Tvn är väl inte riktigt rätt heller..
Paula: Hahaha.. förstår precis! Men du pratar ju med henne!
Trolda: Hihi.. Ankorna blir nog lyckligare av att du pratar med dom :)
Du har helt rätt - det är viktigt med lite "gamla" coh nötta prylar, lite blandat helt enketlt.
Tjingeling//Z

2007-01-26 @ 19:40:14
URL: http://katterochpasta.blogg.se
Postat av: cleo

Så mysigt! BOnusfröna, är det katter eller barn..? Härligt med tulpaner. Trevlig helg!

2007-01-26 @ 20:10:23
URL: http://cleopethra.blogg.se/
Postat av: Zassi

Cleo: Hihi.. Bonusfröna det är 2 pojkar på 8 och 11 år :)
Tjingeling//Z

2007-01-26 @ 20:35:47
URL: http://katterochpasta.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0